25 d’abril del 2011

A la taverna di Enrico se mangia, se bevi...

Seguim amb la sèrie de recomanacions per Sant Jordi. Avui presentem La taverna di Enrico (Cossetània), llibre-CD-DVD on els tortosins Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries se submergeixen en l'època del Renaixement i en els orígens llegendaris de la jota.






Una fabulosa història sobre la invenció de la jota per part d'un tal Aben Jot, les peripècies de Sant Vicent Ferrer, les facècies d'un vell pelegrí cec i cantador de romanços... són històries que tenen lloc a La Taverna di Enrico, l'espectacle musicoteatral que els Quicos han anat representant des de fa quinze anys a la Festa del Renaixement de Tortosa, i que ara han recollit en un llibre-DVD-CD editat per Cossetània.
El llibre recull els testimonis d'actors i activistes culturals que al llarg dels anys han participat en aquest muntatge, una breu història de la seva evolució i el llibret teatral d'aquesta història plena d'humor que transcorre a la taverna d'Enrico Provinciale, tortosí d'ascendència genovesa.
El CD recull les onze peces que sonen a l'espectacle, seguint una estètica inspirada en la confluència de pobles i cultures que es vivia a la Tortosa del segle XVI, mentre que el DVD recull la representació íntegra de l'espectacle.
La Taverna di Enrico es presentarà a la Diada de Sant Jordi, aquest diumenge, als Reals Col·legis de Tortosa. I es representarà com sempre a la propera edició de la Festa del Renaixement, els dies 22, 23 i 24 de juliol

Notícia del Enderrock.Cat