1 de setembre del 2015

Mes informació sobre L'Hostal d'en Bernat



L’HOSTAL D’EN BERNAT
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

A la Salou de l’any 1229 (Salauris) hi havia un mallorquí, de nom Bernat de Melis, que regentava un hostal molt popular i freqüentat per gent de totes les cultures a les quals donava menjar, beure i dormir a canvi de treballs i favors. També donava protecció a qui s'amagava dels horrors de la guerra o de la persecució, davant l'imminent arribada del rei Jaume I per iniciar la conquesta de Mallorca, en aquell temps en mans dels sarraïns. El Rei, personalment, va dirigir tota l’operació amb l’ajuda de Guillem II de Montcada.
Però hi havia una altra cosa: sabeu perquè el Bernat era conegut com 'Jaumet' entre la gent de Salou? Potser no és del tot cert, però hi ha una llegenda urbana que diu que és fill bastard del rei i d'una princesa àrab-mallorquina. Potser per això el seu hostal era un lloc per a la concòrdia i l’amistat: “Saps que a l’Hostal d’En Bernat trobaràs menjar i beure i faràs amistat”.

SESSIONS:
4 de setembre: 19:00, 21:00 i 22:30.
5 de setembre: 18:00, 22.30 i 24:00.
6 de setembre: 19:00, 21:00 i 22.30.

VENDA D’ENTRADES: (10€) al Departament de Cultura de l’Ajuntament, al Patronat de Turisme i a taquilla abans de l’espectacle. Aforament limitat.

RESERVA: Podeu reservar localitats a través de Túbal Sccl.
Telèfon: 977440561. Email: tubal@tubalespectacles.com
Indiqueu el dia, l’hora i el número de localitats.